Skip links
Εργαστηριακοί σωλήνες και εικονίδια βιοτεχνολικών αναλύσεων

Πώς το Lunqa βρίσκει εφαρμογή σε εύρος προβλημάτων υγείας;

Διαβάζοντας κάποιος την αρθρογραφία που συνοδεύει το Lunqa, ή κάποιο από τα σχετικά post μας, εύλογα μπορεί να αναρωτηθεί: 

Είναι δυνατόν ένα προιόν να μπορεί να βοηθήσει σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα τόσο διαφορετικών προβλημάτων υγείας; 

Η απάντηση είναι “ναι”!

Το Lunqa, μπορεί να μας βοηθήσει σε προβλήματα με πολύ διαφορετικές εκδηλώσεις – συμπτώματα, αλλά με έναν κοινό παρονομαστή: τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες.  

Πώς βοηθάει το Lunqa ; 

Στοχεύοντας στη “ρίζα” του προβλήματος, με τις έντονες αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες των φλαβονοειδών που περιέχει: Λουτεολίνη, Κουερσετίνη, και Απιγενίνη από Χαμομήλι

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι μια πληθώρα χρόνιων προβλημάτων υγείας, με τόσο διαφορετική συμπτωματολογία έχουν κοινή “ρίζα”. Κοινοί μηχανισμοί και ουσίες εμπλέκονται στην εκδήλωση εύρους ασθενειών: από τα Αυτοάνοσα νοσήματα και την Αθηροσκλήρωση μέχρι και τις χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις του Νευρικού συστήματος.(1-3)

Αυτή την κοινή αιτία παθογένειας είναι που στοχεύουν τα φλαβονοειδή του Lunqa. Και όπως είναι φυσικό, αναστέλλοντας την αιτία, μπορεί να συμβάλλει και στην αποτελεσματική διαχείριση των συμπτωμάτων που προκαλεί.(4)

Ας μελετήσουμε λίγα παραπάνω στοιχεία για την κοινή “ρίζα” μιας πληθώρας προβλημάτων υγείας και τις πολύτιμες δράσεις των φλαβονοειδών του Lunqa.

Χρόνια Φλεγμονή: Όταν η Φυσική “Άμυνα” γίνεται Προβληματική “Επίθεση”

Η φλεγμονή είναι ένας φυσικός τρόπος άμυνας του οργανισμού ενάντια σε οτιδήποτε θεωρεί ότι απειλεί την ακεραιότητα της λειτουργίας του. Ενώ στην περίπτωση μιας οξείας κατάστασης (όπως μιας μικροβιακής λοίμωξης, ή ενός τραυματισμού) τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν όταν αποκατασταθεί η βλάβη, δε συμβαίνει το ίδιο στη χρόνια φλεγμονή.

Αν δεν ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της βλάβης ή σε περίπτωση που συμβεί κάποιου είδους απορρύθμιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, τότε εκδηλώνεται μια χρονίζουσα κατάσταση φλεγμονής. Προκύπτει ένας καταρράκτης αντιδράσεων που οδηγεί σε αυξημένη παραγωγή φλεγμονωδών παραγόντων, όπως μεταξύ άλλων οι κυτοκίνες (π.χ. ΙL-1β, TNF-α, IL-6), τα ένζυμα COX2 και  iNOS. Ταυτόχρονα εκδηλώνεται και συσσώρευση ελεύθερων ριζών και πρόκληση οξειδωτικού στρες. Αποτέλεσμα είναι η εκδήλωση συμπτωμάτων με περιόδους ύφεσης και έξαρσης, που διαφέρουν ανάλογα με το οργανικό σύστημα που δέχεται αυτή την φλεγμονώδη “επίθεση”.(1-3)

Χρόνια Φλεγμονή: Γιατί να επιλέξουμε τα φλαβονοειδή του Lunqa;

Γιατί μπορούν να συμπληρώσουν με πολύπλευρο, αποτελεσματικό, και ασφαλή τρόπο την αναστολή της φλεγμονής. Η Λουτεολίνη, η Κουερσετίνη, και η Απιγενίνη, μπορούν με φυσικό τρόπο να συμβάλλουν στην διαχείριση των πολυάριθμων θεμάτων υγείας που εμπλέκονται κοινοί παράγοντες φλεγμονής

Οι συνήθεις φαρμακευτικές προσεγγίσεις στις χρόνιες φλεγμονώδεις καταστάσεις στοχεύουν πολύ συγκεκριμένα μόρια, ενώ ταυτόχρονα η χρόνια χρήση τους σχετίζεται και με αυξημένο κίνδυνο για παρενέργειες. Έτσι τα φλαβονοειδή βρίσκονται εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον στο επίκεντρο της επιστημονικής έρευνας. Ο λόγος είναι ότι εμφανίζουν πλειοτροπικές δράσεις, σε πολύπλευρους μηχανισμούς της φλεγμονής, ενώ ταυτόχρονα έχουν πολύ καλό προφίλ ασφαλείας και ανεκτικότητας από τον οργανισμό.

Μεταξύ αυτών ξεχωριστή θέση έχουν η Λουτεολίνη, η Κουερσετίνη, και η Απιγενίνη, εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων που εμφανίζουν.(4-6)

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συμβάλλουν στην αναστολή:

  • των φλεγμονωδών μεσολαβητών, όπως οι κυτοκίνες (TNF-α, IL-1β, IL-6, κ.α.), επιδρώντας σε διάφορα βιοχημικά μονοπάτια (NF-κΒ, AP-1, infammasome NLRP3), με τελικό αποτέλεσμα την αναστολή της φλεγμονής και των συνοδών συμπτωμάτων. 
  • του οξειδωτικού στρες, συμβάλλοντας στην άμεση εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών αλλά και ενεργοποιώντας τους αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς του οργανισμού.

Ουσιαστικά δηλαδή βλέπουμε ότι στοχεύουν ταυτόχρονα στους δύο κύριους μηχανισμούς που “κρύβονται” πίσω από πολυάριθμα χρόνια προβλήματα. 

Lunqa: Το Φυσικό Συμπλήρωμα στη Διαχείριση των Χρόνιων Φλεγμονών

Το Lunqa είναι ένα καινοτόμο διατροφικό συμπλήρωμα που έρχεται να συμπληρώσει τη διαχείριση σε ένα εύρος προβλημάτων υγείας που χαρακτηρίζονται από τη φλεγμονή. Ανάγκη που απαιτεί αποτελεσματικές και ταυτόχρονα ασφαλείς δράσεις στους πολύπλευρους μηχανισμούς που εμπλέκονται στην εκδήλωση της φλεγμονής. Τα φυσικά φλαβονοειδή Λουτεολίνη, Κουερσετίνη, και Απιγενίνη, μπορούν να μας βοηθήσουν στη αναστολή του καταρράκτη των φλεγμονωδών αντιδράσεων και κατ’επέκταση στα συμπτώματα που προκαλεί.

Πηγές

  1. Pahwa R, Goyal A, Bansal P, Jialal I. Chronic Inflammation. 2021 Sep 28. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2022 Jan–. PMID: 29630225.
  2. Furman D, Campisi J, Verdin E, Carrera-Bastos P, Targ S, Franceschi C, Ferrucci L, Gilroy DW, Fasano A, Miller GW, Miller AH, Mantovani A, Weyand CM, Barzilai N, Goronzy JJ, Rando TA, Effros RB, Lucia A, Kleinstreuer N, Slavich GM. Chronic inflammation in the etiology of disease across the life span. Nat Med. 2019 Dec;25(12):1822-1832. doi: 10.1038/s41591-019-0675-0. 
  3. Panche AN, Diwan AD, Chandra SR. Flavonoids: an overview. J Nutr Sci. 2016;5:e47. Published 2016 Dec 29. doi:10.1017/jns.2016.41
  4. Shukla, Rajesh & Pandey, Vikas & Vadnere, Gautam & Lodhi, Santram. (2019). Role of Flavonoids in Management of Inflammatory Disorders. 10.1016/B978-0-12-813820-5.00018-0. 
  5. Lim H, Heo MY, Kim HP. Flavonoids: Broad Spectrum Agents on Chronic Inflammation. Biomol Ther (Seoul). 2019 May 1;27(3):241-253. doi: 10.4062/biomolther.2019.034. 
  6. Ferraz, Camila R et al. Therapeutic Potential of Flavonoids in Pain and Inflammation: Mechanisms of Action, Pre-Clinical and Clinical Data, and Pharmaceutical Development. Molecules (Basel, Switzerland) vol. 25,3 762. 10 Feb. 2020, doi:10.3390/molecules25030762.